Tim Pametnog rasta je u petak 02. prosinca sudjelovao na 3. Regionalnom Forumu obiteljskog smještaja Istarske županije u Spomen domu u Pazinu.

Forum je organiziran s ciljem informiranja i edukacije pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i svih drugih vlasnika objekata u obiteljskom smještaju.

Direktorica Pametnog rasta i predsjednica Strukovne grupe poslovnih savjetnika Istre pri HGK – Komori Pula, Stefania Skender, govorila je o EU fondovima i ostalim poticajima u turizmu.

Ostale teme:

– programi osposobljavanja za poslove u turizmu,
– dodjela eko-oznaka radi bolje prepoznatljivosti na tržištu,
– primjeri dobre prakse u poslovanju obiteljskog smještaja,
– savjeti oko unutarnjeg i vanjskog uređenja objekta za smještaj,
– prezentacija objekta putem kvalitetne fotografije, standardi sigurnosti, unapređenje oglašavanja i prodaje te puno drugih tema.

U pauzi brojnih predavanja u holu Spomen doma održavala su se individualna besplatna savjetovanja pružateljima usluga u obiteljskom smještaju od strane poslovnih subjekata koji su taj dan imali svoje prezentacije.

Također, cilj foruma bio je potaknuti javni dijalog svih dionika uključenih u ovaj značajan segment turističke ponude, kako bi se zajednički podignula razina kvalitete i potaknula diversifikacija privatnog smještaja u Istri.Na taj način se stvaraju preduvjeti za uravnoteženi razvoj i produženje turističke sezone, u skladu s Master planom razvoja turizma Istre.