Direktorica tvrtke Pametan rast sudjelovala je 1. listopada na konferenciji Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji (HUZUPP) kako bi se upoznala s predstojećim aktivnostima udruge i izrazila svoju podršku istoj. Glavna tema konferencije su bile ženske kvote u gospodarstvu i politici.

Konferencija je održana uz institucionalnu podršku Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Održana je i panel rasprava „Primjena ženskih kvota u politici – lekcije za ženske kvote u gospodarstvu“ uz sudionice iz politike i gospodarstva – Gordana Sobol, kandidatkinja za predsjednicu SDP-a i predsjednica Foruma žena SDP-a, Sanja Putica, Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, Gordana Deranja, predsjednica HUP-a, Vedrana Jelušić Kašić, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku.

Prema istraživanju koje je Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji (HUZUPP) provela u suradnji s tvrtkom Zenlab, u Hrvatskoj je općenito u Upravama 78 posto muškaraca i 22 posto žena, u Nadzornim odborima je 74 posto muškaraca i 26 posto žena. Pogledaju li se pokazatelji za dionička društva, odnosno kompanije u kojima je najveća koncentracija poslovne moći i utjecaja, omjer je još nepovoljniji pa je tako u Nadzornim odborima 80,6 posto muškaraca i 19,4 posto žena. U Nadzornim odborima društva u državnom vlasništvu je 73,4 posto muškaraca i 26,6 posto žena.

U Hrvatskoj su već prema važećem Zakonu o ravnopravnosti spolova iz 2008. godine, pravne osobe koje su u pretežitom državnom vlasništvu, tijela državne uprave, te ostale pravne osobe i obrtnici koji zapošljavaju više od 20 radnika, obavezni donijeti anti-diskriminacijske zakonske odredbe i mjere za uspostavljanje ravnopravnosti spolova. Zakon također propisuje da se donošenjem i provođenjem posebnih mjera – treba promicati ravnopravno sudjelovanje žena i muškaraca u tijelima zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti. Te posebne mjere uvodit će se uvijek kada je zastupljenost jednog spola osjetno neuravnotežena. Osjetna neuravnoteženost – zastupljenost jednog spola u tijelima političkog i javnog odlučivanja niža od 40%.

U pogledu situacije u gospodarstvu, Vedrana Jelušić Kašić iz EBRD-a je izjavila: – U Hrvatskoj smo suočeni s podzastupljenosti žena na ključnim pozicijama kako u politici tako i u gospodarstvu.  Važno je ustrajat na promjenama, ali paralelno razmotriti i mogžnosti uvođenja obezujućih kvota za trgovačka društva koja kotiraju na Zagrebačkoj burzi radi kvalitetnijeg korporativnog upravljanja. Samo ono društvo koje uključuje svoje podzastupljene skupine može biti dugoročno održivo i konkurentno.

Predsjednica HUZUPP Tarja Krehić izrazila je zadovoljstvo održanom konferencijom i odazivom.

– Vjerujemo da smo danas kroz primjere dobre prakse iz drugih zemalja te kroz iskustvo i preporuke naših panelistica uspjeli pokazati da je uvođenje kvota u gospodarstvo nužnost, a ne potreba. Po uzoru na naše kolegice pravnice iz drugih zemalja Europske unije i dalje ćemo aktivno raditi na promjeni i primjeni važećih zakona kako bi bili stvarna podrška implementaciji ženskih kvota u gospodarstvu i politici kao dokazano dobre mjere dostizanja rodne uravnoteženosti na visokim pozicijama.

Izvor: Lider media
Izvor fotografija: HUP