ESIF Mikro i Mali zajmovi za postojeća poduzeća i za ona novoosnovana

Ukoliko si upravo diplomirao, imaš odličnu poslovnu ideju i želiš se samozaposliti, ali

  • 25.000,00 kn koje za samozapošljavanje možeš dobiti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ti nije dovoljno i/ili
  • ne želiš osnovati poduzeće prije no što osiguraš financiranje (osnivanje poduzeća je preduvjet za prijavljivanje na EU fondove, kreditne programe Hrvatske banke za obnovu i razvitak i one poslovnih banaka) i/ili
  • bitno ti je da je procedura brza i administrativno maksimalno pojednostavljena,
  • a dovoljno ti je 50.000 eura godišnje,

imamo odličnu vijest za tebe! Stigli su HAMAG-ovi Mali zajmovi!

HAMAG-BICRO nudi povoljne zajmove kroz Programe ESIF Mikro i Malih zajmova. Zajmovi se dijele na programe  investicijskih zajmova,  zajmova za obrtna sredstva te od 2018. godine i na zajmove za ruralni razvoj.

Radi se o trenutno najpovoljnijim mikro i malim zajmovima u Hrvatskoj. Kamata za mikro i male zajmove se kreće od 0,5 – 1,5%, a ukoliko je rok otplate dulji od 2 godine moguć je i poček od najviše 12 mjeseci. Maksimalan rok otplate je do čak 10 godina uključujući poček.

Najčešća pitanja i odgovori

1. Kakvi su ostali uvjeti?

Detaljne uvjete Malih zajmova provjeri ovdje, a za Mikro investicijske zajmove provjeri ovdje. Detaljne uvjete programa ESIF Mikro zajmova za obrtna sredstva provjeri ovdje, dok uvjete za Mikro i Male zajmove za ruralni razvoj možeš provjeriti ovdje.

2. Kome su programi namijenjeni?

Program mikro zajmova je namijenjen mikro i malim poduzetnicima. Program malih zajmova namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

3. Moram li prije prijavljivanja imati registrirano poduzeće?

Samo za program Mikro zajmova za obrtna sredstva. U ostalim slučajevima ne. Prijavu za Male zajmove i Mikro investicijske zajmove možeš podnijeti kao fizička osoba, pa poduzeće registrirati naknadno, ukoliko tvoj projekt bude ocijenjen pozitivno.

4. Kakav je postupak prijave?

Prijava se podnosi poštom, elektroničkom poštom, online ili osobno na adrese objavljene na službenim mrežnim stranicama HAMAG-BICRO-a. Za popis dokumentacije koju je potrebno pripremiti klikni ovdje.

5. U kojem roku se najkasnije moram zaposliti u svom poduzeću? 

Obveza je zaposliti minimalno jednu osobu u roku od 6 mjeseci od iskorištenja sredstava zajma.

6. Je li prihvatljiva izgradnja ili kupnja stambenih i poslovnih prostora radi prodaje?

Nije.

7. Kolika je vjerojatnost da će moj projekt biti odobren?

Kroz nove financijske proizvode („Mikro zajmovi“ i „Mali zajmovi“) koje izravno provodi HAMAG-BICRO, mikro, malim i srednjim poduzetnicima je na raspolaganju 25.000.000,00 EUR. Dakle, velika količina sredstava.

No, u ovom trenutku cca 50% Zahtjeva bude odbijeno zbog toga što se prijavitelj nije detaljno upoznao s uvjetima, nije svoj projekt prilagodio uvjetima programa ili pak nije izradio kvalitetan poslovni plan.

No, ukoliko kvalitetno pripremiš svoj projekt, vjerojatnost je velika. Ukoliko ti treba pomoć prilikom donošenja odluke i/ili izrade poslovnog plana, javi nam se na info@pametanrast.hr!

Kontaktirajte nas!

Treba Vam konzultant?

Slobodno nam pišite ili nas nazovite.

Kontaktirajte nas!

Izvor fotografije: Hamag – Bicro