Otvoren je poziv na dostavu projektnih prijedloga za Uvođenje sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom (ISO i slične norme). Ovim Pozivom sufinancirat će se uvođenje priznatih sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom  u skladu sa zahtjevima međunarodno prihvaćenih norma ili tržišno priznatih certifikacijskih shema, koje će pridonijeti olakšanom pristupu tržištima i povećanju konkurentnosti MSP-ova. Uz sve veću globalizaciju tržišta, međunarodno prihvaćene norme i/ili priznate certifikacijske sheme te s njima povezane oznake postale su ključne za međunarodnu trgovinu jer podrazumijevaju ispunjavanje standarda priznatih razina kvalitete i sigurnosti u razmjeni roba i usluga.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva uključuju:
> ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja (kvalitetom ili poslovnim procesima ili uslugama) prema zahtjevima međunarodno priznatih norma za sustave upravljanja ili iz područja usluga (ISO)
> ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja (kvalitetom ili poslovnim procesima ili uslugama) prema zahtjevima tržišno priznatih certifikacijskih shema (poput FSC i/ili PEFC certifikacija, BRC norme, KOSHER, HALAL i sl.).

Prihvatljivi prijavitelji: mikro, mala i srednja poduzeća

Ukupna alokacija: 38.000.000,00 HRK

Najniži iznos bespovratnih sredstava: 50.000,00 HRK

Najviši iznos bespovratnih sredstava: 380.000,00 HRK

Predmet Poziva: Poduprijeti mikro, male i srednje poduzetnike da uvođenjem priznatih sustava upravljanja poslovnim procesima i kvalitetom,  primjenom norma te certifikacijom , u skladu sa zahtjevima međunarodno prihvaćenih norma ili tržišno priznatih certifikacijskih shema, povećaju svoju konkurentnost na tržištu.

Svrha (cilj) Poziva: Dostizanje primjenjive razine standarda međunarodno priznatih razina kvalitete i sigurnosti u razmjeni roba i usluga kroz povećanje uporabe priznatih normi koje pridonose povjerenju kupaca, posebno u područjima poboljšanja kvalitete sustava upravljanja i povećanja sposobnosti za dokazivanje kvalitete sustava, čime bi se MSP-ovima olakšao pristup inozemnim tržištima i povećala konkurentnost.

Rok prijave na ovaj natječaj je do 29.06.2018. godine.

__________________________________________________________________________________________________________

Natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza II u najavi je za kraj lipnja. Cilj natječaja je povećanje sposobnosti hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Prihvatljive aktivnosti:
> nastup na međunarodnim sajmovima koji imaju najmanje 10 % inozemnih izlagača ili 5 % inozemnih poslovnih posjetitelja
> prezentacije MSP-ova u okviru međunarodnog sajma na kojem prijavitelj sudjeluje kao izlagač
> troškovi istraživanja inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište
> izrada promotivnog materijala za nastup na međunarodnom sajmu
> sudjelovanje na B2B poslovnim razgovorima koji se održavaju u sklopu međunarodnih skupova.

Prihvatljivi prijavitelji: mikro, mala i srednja poduzeća

Ukupna alokacija: 38.000.000,00 HRK

Intenzitet potpore: 65% – 85%

__________________________________________________________________________________________________________

U najavi za kraj lipnja je i natječaj kojim će se sufinancirati Inovacije novoosnovanih MSP-ova -II. Ovim će se Pozivom potaknuti razvoj i komercijalizacija inovacija novoosnovanih poduzeća (start-up) koje trebaju rezultirati proizvodima/uslugama koji su novost na tržištu.

Potpora u okviru ovog Poziva namijenjena je novoosnovanim trgovačkim društvima, obrtima, kao i ostalim subjektima koji se bave ekonomskom djelatnošću, koji u trenutku predaje projektne prijave nisu stariji od 36 mjeseci.

Ukupna alokacija: 150.000.000,00 HRK

Intenzitet potpore: do 85%

Trebate pomoć u pripremi, izradu projektne dokumentacije? Za više informacija i konzultantske usluge javite nam se na info@pametanrast.hr

Izvor teksta: www.strukturnifondovi.hr

Izvor slika: Pametan rast