Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i pomoćnica ministra za konkurentnost i investicije Sabina Škarić, najavili su da će ovaj tjedan biti objavljen natječaj za sredstva iz ovogodišnjeg Operativnog programa regionalnih potpora za ulaganje u opremu. Natječaj će biti otvoren do sredine lipnja, a u operativnom je programu ukupno osigurano 132,5 milijuna kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti mali, srednji i veliki poduzetnici koji, uz ostale uvjete, zapošljavaju najmanje 20 radnika i namjeravaju modernizirati proizvodnju. Pojedini poduzetnik može dobiti najviše 2 milijuna kuna, a oni poduzetnici koji su dobili sredstva iz prošlogodišnjeg programa ove se godine neće moći prijaviti na natječaj.

Ministarstvo gospodarstva je, također, u završnoj fazi pripreme ovogodišnjeg izdanja projekta Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji. Za tu je namjenu u proračunu osigurano 30 milijuna kuna. Za projekt se kandidiralo 17 županija koje će povući sredstava u visini od jednog do četiri milijuna kuna. Sredstva su namijenjena poduzetnicima i tvrtkama za kredite prilikom ulaganja u materijalnu imovinu odnosno podizanje razine proizvodnje, a djelomice i za operativna sredstva. Ministarstvo poziva županije i regionalne razvojne agencije da promoviraju program među poduzetnicima na svojim područjima.

„Ovoj zemlji treba reindustrijalizacija. Uspjeli smo prikupiti više ove godine i svi članovi Vlade su se usuglasili da se, gdje god je moguće, pomogne industriji. Ove je godine, stoga, osiguran iznos sredstava namijenjen potpori od 132,5 milijuna kuna, dok je u 2013. to bilo 120 milijuna kuna“, naglasio je ministar Ivan Vrdoljak.

Natječaj i natječajnu dokumentaciju pogledajte na linku natječaja!

Prijave na natječaj zaprimaju se online prijavom na stranicama ministarstva.

Izvor: http://www.eu-projekti.info/