Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je objavilo natječaj „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ koji je otvoren do 3. veljače 2014. godine.

Prvi je to objavljeni natječaj od tri najavljena natječaja za male i srednje poduzetnike, a odnosi se na razvoj poslovne i turističke infrastrukture čiji je cilj poticanje rasta malih i srednjih poduzeća kao i unapređenje turističkog potencijala Republike Hrvatske.

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: OP Regionalna konkurentnost 2007-2013

Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)

Status: otvoren od 04.12.2013. do 03.02.2014.

Nadležno tijelo: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Područje: pružanje potpore i usluga poduzetnicima, turizam, infrastruktura

Prijavitelji: jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave, lokalne/regionalne javne institucije, poduzeća/trgovačko društvo i organizacije u većinskom javnom vlasništvu, lokalne/regionalne turističke zajednice i organizacije, potporne institucije za poduzetnike

Min. potpora: 1.000.000,00 €

Max. potpora: 10.500.000,00 €

Eu sufinanciranje projekta: min. 95% do max. 99%

Sažetak:

Cilj ovog Poziva je razvoj javne poslovne infrastrukture: poduzetničkih zona, poduzetničkih potpornih institucija, razvojno-istraživačke i turističke infrastrukture kako bi se potaknuo rast malih i srednjih poduzeća, privukla ulaganja, unaprijedio turistički potencijal u Republici Hrvatskoj te na taj način doprinijelo uravnoteženom regionalnom razvoju.

Za pristup natječajnoj dokumentaciji kliknite ovdje.

Za primjere dobre prakse preporučamo da kliknete ovdje.

Ukoliko su Vam potrebni dodatni primjeri dobre prakse, ovdje možete preuzeti publikaciju Investing in our regions Europske komisije.

Napominjemo kako je i pdf i tiskana verzija navedene publikacije besplatna. Isto vrijedi i za ostale publikacije Europske komisije.

Ukoliko želite saznati više o Europskom fondu za regionalni razvoj (hrvatski prijevod još nije dostupan), kliknite ovdje.