Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU objavila je tri poziva za dostavu projektnih prijedloga. Natječaji će se financirati iz programa pretpristupne pomoći IPA 2012 – Nacionalni program za Hrvatsku – komponenta: “Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija”.

Riječ je o sljedećim natječajima:

1. Jačanje lokalnih partnerstava za otvorenu vlast i borbu protiv korupcije u odgovornom upravljanju prirodnim resursima
U sklopu ovog natječaja financirat će se projekti koji će osnažiti kapacitete i uključenost organizacija za civilno društvo u aktivnoj suradnji s javnim institucijama u području odgovornog upravljanja javnim dobrima i prirodnim resursima. Detaljne informacije i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

2. Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava
Ovim natječajem za financiranje će se odabrati projekti koji kao svoj glavni cilj imaju osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj. Detaljne informacije i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

3. Poticanje inovativnih oblika filantropije u lokalnim zajednicama za potporu održivosti organizacija civilnog društvu
U sklopu ovog natječaja financirat će se projekti koji osiguravaju učinkovitu provedbu EU standarda u poticanju inovativnih oblika filantropije u Republici Hrvatskoj kroz afirmiranje organizacija civilnog društva kao ravnopravnih partnera u poticanju filantropskih inicijativa na lokalnoj razini, razvoj više-sektorskih partnerstava i promicanju individualne i korporativne filantropije u Republici Hrvatskoj. Detaljne informacije i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Rok za dostavu projektnih prijedloga za sva tri poziva je 27.06.2014., a ukupno će biti dodijeljeno 5.500.000 € bespovratnih sredstava.

Izvor: http://www.eu-projekti.info/