Direktorica Pametnog rasta je danas govorila o radionici “Moja priča, moji snovi” u jutarnjem programu Radio Centra. Pojasnila je kako se radi o ljetnim popodnevnim radionicama za osnovnoškolce od 4-og do 8-og razreda te kako je ljetne radionice odlučila osmisliti zbog velikog interesa roditelja  i prosvjetnih djelatnika za projekt „Projektni menadžeri sutrašnjice“ nakon predavanja koje je za ravnatelje Osnovnih škola Istre održala u Labinu u prosincu prošle godine i znajući kakve su pozitivne efekte za razvoj djece i mladih slični projekti imali u ostalim zemljama u svijetu zbog svoje suradnje s Edukacijskom zakladom Instituta za projektni menadžment iz Amerike.

Pojasnila je i kako će djeca u prvom tjednu u sklopu modula “Ja, ja i samo ja” učiti o sebi dok će u drugom tjednu, u sklopu modula “Moja priča, moji snovi”, kroz rad u timu zastupati svoje ideje i stvoriti zajednički projekt kroz 5 faza:

  1. Moja ideja
  2. Moj plan
  3. Moja prezentacija
  4. Moja provedba
  5. Moja evaluacija

Rekla je potom kako je vrlo važno da djeca prije svega upoznaju sebe i postanu svjesna svojih potencijala kako bi kasnije mogla uspješnije raditi u projektnom timu. U sklopu prvog modula će se djeca učiti kako je mašta važnija od znanja, iako je i znanje vrlo bitno, kako laži mogu biti i dobre, kako da se natječu sami sa sobom, zašto je važno pronaći svog uzora/e, kako da igraju svoju ulogu, a ne tuđu, kako da uspješno komuniciraju s drugom djecom, da nauče biti sami, ali i da se okruže pravim prijateljima, da pronađu zabavu u svemu što čine, da postave svoje ciljeve visoko, da se planiranjem vrijede ne gubi već se štedi te da strah možemo pretvoriti u prijatelja koji nam može pomoći da budemo još uspješniji.

Navela je i kako projektni menadžment nije rezerviran za konzultante koji pišu i provode infrastukturne i druge projekte za IPA natječaje, za Programe zajednice i za Strukturne fondove već je on potreban svakome tko upravlja nekim projektom ili u njemu sudjeluje kao član tima. S obzirom na to da su projekti svugdje oko nas, projektni menadžment je potreban i informatičarima, i kreativcima, i građevinarima i drugim stručnjacima.

Istaknula je i kako je važno da svako dijete zna napraviti vlastitu SWOT – analizu i SWOT – analizu tima odnosno sagledati svoje i tuđe snage i slabosti te prilike i prijetnje.

Više o projektu možete pročitati ovdje.

Više o radionicama “Moja priča, moji snovi” možete pročitati ovdje.

Snimku emisije možete poslušati ovdje:  .