U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) u ponedjeljak, 16. lipnja 2014. godine svečano su uručeni i predstavljeni  ugovori  iz 3. poziva „Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“.

Projekt je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Ukupan iznos sredstava je 70 milijuna kuna.

Cilj ove sheme odnosi se na ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i ostalih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu, te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture.

Ovom prilikom predstavljeni su projekti osam jedinica lokalne i regionalne samouprave, jedne javne ustanove i jednoga poduzetničkog centra koji su postali korisnici sheme.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof. dr. sc.Branko Grčić i  Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica SAFU-a, obratili su se nazočnima, a ugovore je uručio potpredsjednik Vlade Grčić.

Izvor: http://www.mrrfeu.hr/default.aspx?id=3113