Županijska komora Pula i Ogranak za Istarsku županiju udruge poslovnih žena Krug, organizirali su u utorak, 17. prosinca u ŽK Pula, predblagdanski prijem za istarske poslovne žene. Prijemu je kao predsjednica Strukovne grupe poslovnih savjetnika pri ŽK Pula nazočila i Stefania Skender, direktorica tvrtke Pametan rast.

12391864_10206913068338136_728929548998203510_n

U ime domaćina, predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić izrazila je zadovoljstvo što ovakav susret, koji je već postao tradicionalan, svake godine okuplja sve veći broj sudionica, ne samo iz područja gospodarstva, već i iz područja javne uprave, kulture, zdravstva, civilnog društva i dr.

Poduzetnice su prepoznale snagu potpore koju im pruža Županijska komora Pula putem edukacija, savjetodavnih sastanaka i drugih oblika potpore. Istarska je županija, prema broju žena na visokim upravljačkim pozicijama, prepoznata kao lider u Hrvatskoj, što pridonosi poticanju zapošljavanja žena u poduzetništvu i drugim područjima rada i djelovanja.

„Međusobno poštovanje i uvažavanje izuzetno je važno u poslovnim kontaktima, a za dijeljenje uspjeha i zajedničkih problema bitno je uspostavljati i učvršćivati poznanstva“, istaknula je predsjednica ŽK Pula čestitajući pritom Vesni Žmak, direktorici uspješne tvrtke Sipro d. o. o. iz Umaga, na 30 godina obnašanja zahtjevne funkcije direktorice. Naime, Vesna Žmak preuzela je 1985. godine direktorsku funkciju provodeći pritom sve zahtjevne faze rasta i razvoja tvrtke.

ŽK Pula provodi niz aktivnosti kojima se promiče i potiče žensko poduzetništvo, od ciljanih edukacija za poduzetnice koje su izuzetno dobro posjećene do informiranja i savjetovanja o mogućnostima unapređenja i postizanja uspješnog poslovanja, stvarajući pritom mrežu žena, s ogromnim potencijalom u gospodarstvu. Aktivnosti ŽK Pula, kao dijela sustava HGK u 2016. godini, bit će, među ostalim, usmjerene i na pronalaženje novih tržišta, promociju proizvoda znakovima kvalitete Hrvatska kvaliteta i Izvorno Hrvatsko, a u suradnji s Udrugom Krug započet će se program mentorstva.

IMG_5448

Predsjednica istarskog ogranka Kruga Gordana Deranja istaknula je kako Krug putem afirmiranja ženskog poduzetništva nastoji ohrabriti i podučiti žene. Naglasivši da se nada boljoj 2016. godini, Deranja je istaknula da su prema provedenim rezultatima istraživanja, na temelju ostvarenih rezultata poslovanja i ugovorenih poslova, što se tiče naredne godine, najoptimističniji poduzetnici i poduzetnice na sjeveru Hrvatske te u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

U ime Istarske županije okupljene je pozdravila zamjenica župana Giuseppina Rajko.

Izvor teksta i fotografija: www.hgk.hr