Nakon što je u rujnu od strane Agencije za mobilnosti i programe EU odabran za nacionalno osposobljavanje u Edukacijskom centru u Orahovici, tim Pametnog rasta je u petak 14. studenog sa svojim projektom, kojim će se inovacijama i strateškim partnerstvom organizacija iz javnog, privatnog i civilnog sektora tri europske države (Hrvatska, Slovenija, Latvija) rješavati nezaposlenost mladih od 18 do 30 godina, odabran i za transnacionalno osposobljavanje u prosincu u Latviji.

Na osposobljavanju u pitoresknom Latvijskom gradu Sigulda od 2. do 5. prosinca kao predstavnice tvrtke Pametan rast sudjelovati direktorica Stefania Skender, stručnjakinja za strateško planiranje i razvoj EU i drugih projekata i voditeljica odabranog projekta, te Kelli Crise Kunej, stručnjakinja za razvoj kurikuluma temeljenih na inovativnim tehnikama podučavanja.

Tim Pametnog rasta će za vrijeme boravka u Latviji učvrstiti postojeće partnerstvo i zajedno sa partnerima nastaviti s razvojem projektnog prijedloga za natječaj čiji rok za prijavu istječe 4.2.2015. u 12 sati po briselskom vremenu te istovremeno krenuti u stvaranje partnerstva za drugi projekt za natječaj u travnju 2015. godine.

Na osposobljavanju će uz porečku tvrtku sudjelovati i tri hrvatske lokalne i regionalne razvojne agencije (Zadra, PINS i MRAV).