photoDanas je u OŠ Vladimira Nazora Vrsar pokrenuta javna rasprava o mogućnosti dovođenja projekta Projektni menadžeri sutrašnjice tvrtke Pametan rast u to pitoreskno istarsko mjesto koje na svim razinama pokazuje izrazitu i kontinuiranu brigu za odgoj i obrazovanje mladih kroz uvođenje novih tehnologija (iPad-tableti, interaktivne ploče) te intenzivno učenje stranih jezika, čime su stvoreni preduvjeti za provođenje ovakvog jednog projekta.

Na samom početku roditeljskog sastanka s roditeljima djece koja pohađaju više razrede Osnovne škole u Vrsaru, ravnatelj škole gdin Esad Mujaković je roditelje obavijestio o sadržaju vladine Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije kojom će se provesti kurikularna reforma koja predviđa da se ubuduće u školama veća pažnja posveti poduzetništvu, razvijanju kritičkog mišljenja kod djece i kreativnosti čime će se naše osnovno obrazovanje strukturno uskladiti s dominantnim sustavima u Europi istaknuvši kako vjeruje da bi provođenje ovakvog jednog programa i podučavanje djece vještinama za 21. stoljeće omogućio djeci da kvalitetnije iskoriste znanje stečeno u školi te bio vrijedan doprinos na njihovom životnom putu.

Nakon toga je riječ prepustio Stefaniji Skender, direktorici Pametnog rasta, koja je pojasnila kako je inicijativa pokrenuta nakon razgovora s brojnim roditeljima koji su izrazili želju da njihova djeca steknu vještine za 21. stoljeće kako bi im nakon izlaska iz sustava formalnog obrazovanja bio olakšan pristup tržištu rada. Naglasila je potom važnost uloge učitelja rekavši kako je program Training trainers dobar upravo zbog toga što treneri najprije prenose učiteljima koji onda rade s djecom i s mladima, čime se postiže maksimalan efekt i održivost projekta jer su upravo učitelji ti koji s njima provode najviše vremena.

Nastavak javne rasprave na ovu temu zakazan je za 3.12. kada je na redu Vijeće učitelja škole.